на живо

Да се ухапеш сама: Рускиня шокира в Мелбърн

Детето-чудо на тениса Мира Андреева впи зъби в ръката си

Руската сензация в тениса Мира Андреева прикова вниманието по време на Откритото първенство на Австралия. 16-годишното дете-чудо достигна до четвъртия кръг още при дебютира си в Мелбърн. По пътя тя срази и бившата №2 Онс Жабер, преди да отстъпи пред олимпийската шампионка Барбора Крейчикова.

Освен с впечатляващото представяне, участието на Андреева ще се запомни с още нещо. По време на мача си от третия кръг срещу Даян Пари младата рускиня се ухапа сама в пристъп на гняв.

Съперничката й спечели първия сет с 6:1, но Андреева отвърна със същия резултат във втория. Ученичката допусна ранен пробив в решителната трета част и се самонаказа по ефектен начин - впи зъби в лявата си ръка.

Нестандартната мотивация очевидно даде резултат - въпреки че губеше с 1:5 и беше с единия крак извън турнира, Мира демонстрира воля от стомана и стигна до тайбрек, който спечели с 10:5.

"Може би това, че бях груба към самата себе си, ми помогна. Обикновено не съм особено позитивна в мислите си. Наричах се с някои лоши думи и явно успях да се мотивирам", разказа Андреева.

Тагове:

@