на живо

Григор Димитров: Никой не може да ме спре!

Александър Зверев го чака на 1/8-финалите в Париж

БГНЕС

Първата ни ракета Григор Димитров бе в отлично настроение след успеха над Даниел Алтмайер на "Ролан Гарос". Хасковлията не даде сет и на световния №79, достигайки до 1/8-финалите в Париж за втори път в кариерата си.

На въпроса дали се чувства така, сякаш не може да бъде спрян, световният №29 отговори: "Точно в момента – да. Това беше първият ми вечерен мач от началото на турнира и атмосферата беше невероятна. Благодаря на всички по трибуните, тъй като бяхте наистина страхотни".

Снимка: Reuters

А сред зрителите бе и новата му приятелка Мадалина Геня. Тя ще бъде в бокса му и утре, когато асът ни трябва да излезе срещу Александър Зверев.

Двамата ще се срещнат за 5-и път на корта. Димитров има 1 победа, а 26-годишният германец - 3.

Попитан на какво се дължат добрите му резултати през последните седмици, българинът отвърна: "Най-вече на постоянството. Преминах през доста трудности, но въпреки това продължавах да се старая да играя добър тенис. С екипа ми свършихме страхотна работа през последните няколко седмици.

Снимка: Reuters

В момента наистина се наслаждавам на играта, а това винаги помага много. Концентрирам се единствено върху следващата точка и следващия гейм. Винаги се старая да намирам начини да се усъвършенствам, независимо дали побеждавам или губя".