на живо

Димитров за bTV: Различна година, съвсем друг Григор

Искам да стигна до финалните етапи на "Уимбълдън", но не мисля твърде надалеч

 

Това е различна година и съвсем друг Григор Димитров. Така коментира най-добрият български тенисист победата си в три сета над Душан Лайович в първия кръг на "Уимбълдън".

Гришо отговори и на въпросите на репортера на македонската агенция Макфакс Ненад Живановски, предоставени специално на bTV.

"Лесен мач? Може би изглеждаше така от трибуните, но не беше никак лесен. Особено когато е началото на турнира и когато различните мачове протичат по различен начин в различно време.

Но има още много, което искам от себе си. Надявам се, че в следващите дни ще се почувствам по-добре и ще дам още повече на корта. Ако го постигна, играта ми също ще се подобри", заяви Гришо.

На миналото издание на "Уимбълдън" българинът стигна до осминафиналите и обяви, че играе най-добрия тенис в кариерата си. "Сега обаче е различна година и съвсем друг Григор. Не обичам да мисля твърде далеч напред. Разбира се, че искам да стигна до финалните фази на турнира. И тогава ще мога да преценя докъде съм стигнал спрямо миналата година.

Но имам много работа, за да стигна до там. Затова предпочитам да вървя стъпка по стъпка, мач след мач, така че ще видим докъде мога да стигна."