на живо

Дядото на Джокович: Никога не съм бил сърбин

Хървати изследват родословното дърво на световния №1

Новак Джокович е непрекъснато в полезрението на обществеността, както в Сърбия, така и в... Хърватия. Именно там се занимават подробно с родословното дърво на световния №1 в тениса, а порталът "Вечерни лист" публикува историята на дядото на Ноле по майчина линия.

Зденко Жагар е хърватин по националност и е роден във Винковци.

"Аз съм хърватин от Винковци. Бившата ми съпруга - бабата на Новак, е родена на същото място. Запознахме се там. Бях войник в Белград, а тя все още ходеше на училище.

Оженихме се по-късно, когато тя дойде при мен. Така се ражда Диана, след това и Санда. Винаги съм казвал, че съм югославян и хърватин, никога не съм бил сърбин. Диана е родена в Белград и е израснала там", разказва пред медията Зденко.

Дядото на сръбския тенисист казва, че е естествено Новак да се чувства сърбин.

"Нормално, нямам нищо против това. Нямаше да се справи по-добре в живота и в спорта. Преди няколко месеца роднина, която живее във Винковци, се свърза с мен, за да ме попита къде е родена Диана.

Така че това се обсъжда в Хърватия", продължава Зденко, който не поддържа връзка с дъщеря си Диана от дълго време, откакто той е разведен с майка й.