на живо

"Джокович, избърши си сълзите – смешен си, когато плачеш!"

Залп от критика по адрес на сърбина

Битката между Новак Джокович и Камерън Нори от 1/8-финалите на Мастърса в Рим, завършила с триумф на сърбина и включваща неспортсменски ход на британеца, продължава да е топ тема на Острова, откъдето идва и критичен текст, атакуващ може би най-добрия тенисист на всички времена.

На пресконференцията Джокович обясни защо е ядосан на съперника, като изложи аргументи, но това не попречи на шотландския вестник "Хералд" да го нападне яростно и да му каже "да си изтрие сълзите".

"Няма по-забавен начин да изгубиш малко време от това да слушаш Джокович да плаче на пресконференция. Той казваше на репортерите какво пропуска Нори, вместо да каже какъв е проблемът му.

Той се превърна в забавен тийнейджър, изпаднал в беда, а сам беше виновен за липсата на спортсменство в този дуел. Интернет е добър за проследяване на неща, свързани с лицемерието, както се вижда от това колко пъти Новак е бил лицемерен в миналото", пише в статията.

"Хералд" припомня много спорни ситуации, свързани със сърбина.

"Джокович беше критикуван за медицински тайм-аут във финала на Откритото първенство на Австралия срещу Доминик Тийм, когато изглеждаше, че австриецът контролираше мача. Стан Вавринка обаче се оплака на рефера от дългите почивки на Новак по време на финала на US Open през 2016 г.

Анди Мъри направи същото през 2015 г. в Мелбърн", се посочва в текста. Авторите припомнят и парти по време на благотворителен турнир в Белград, организиран по време на пандемията от коронавирус.

Ноле приключи представянето си на Мастърса в Рим още в следващия кръг, губейки от Холгер Руне в луд мач, в който ругаеше своя треньор Горан Иванишевич.