на живо

Джокович разплакал Бекер в затвора

Бивша за Борис: И затворът не го направи по-добър, истински дявол

Бившата първа ракета на Германия Борис Бекер благодари на световния №1 Новак Джокович за подкрепата по време на престоя му в затвора. Шесткратният шампион на турнири от Големия шлем призна, че е плакал в килията си, когато сърбинът спечели "Уимбълдън" миналото лято.

Представяйки нов документален филм за своите триумфи на корта и проблеми извън него на "Берлинале", 55-годишният Бекер е откровен, че неговият бивш възпитаник е останал до него в най-трудните моменти.

"Новак Джокович стана член на семейството ми. Знаете, че имахме професионални отношения в продължение на много години и се разделихме през 2016 г. Но винаги сме били близки и особено по времето, прекарано в затвора – докато бях вътре, Новак ме подкрепяше, подкрепяше семейството ми. Започнах да плача, когато той спечели "Уимбълдън", каза Бекер на пресконференция.

Той прекара 30 месеца в затвора във Великобритания за нарушаване на правилата за фалит, като укри активи на стойност около 3,1 милиона долара, за да избегне плащането на дългове.

Не особено ласкаво за него обаче се изказа бившата му съпруга Шарлили Керсенберг.

"Борис може да бъде много обаятелен и любвеобилен, когато поиска, но също така може и безпроблемно да наранява с думите си. Истински дявол", твърди дамата пред "Билд".

"Дори затворът не успя да направи от Борис по-добър човек. Борис живее в свой собствен свят, в който всичко се върти само около Борис Бекер. Не съм му аз виновна, че влезе в затвора. Той сам срина репутацията си. Борис не го интересува как се справяме ние."