на живо

Гейм, сет и... чипс: Звезда се почерпи от ръцете на зрител (ВИДЕО)

Александър Бублик доказа, че може да се побеждава и с вредна храна

Гейм, сет и... чипс: Звезда се почерпи от ръцете на зрител (ВИДЕО)

Александър Бублик сътвори един от най-забавните моменти в спорта от началото на годината. 26-годишният казахстански тенисист невъзмутимо се подкрепи с чипс от ръцете на зрител насед вълнуващия си четвъртфинал от турнира в Аделаида.

Бублик водеше на поставения под номер 4 италианец Лоренцо Музети с 2:1 в решаващия трети сет, когато не успя да догони уинър от воле на съперника си. Той прескочи загражденията и се озова сред трибуните.

Най-близко разположеният зрител кротко си похапваше чипс. Бублик го потупа по рамото и пъхна ръката си в пакета, за да щипне няколко солени хапки.

Естествено, ситуацията предизвика много смях и аплодисменти. За ужас на спортните диетолози по целия свят, калориите от иначе вредната храна послужиха чудесно на Бублик. Той спаси мачбол по пътя си към победата с 6-3 6-7 7-5.

Александър е сред най-странните птици в елитния тенис. Той открито признава, че мрази спорта и играе само за парите. И често попада във вестникарските заглавия заради лудориите си на корта.

През 2022 г. казахстанецът озадачи феновете, като реши да отиграе топката с дръжката на ракетата. А по време на US Open 2023. отправи ужасна обида срещу съперника си Доминик Тийм: "Писна ми всички тези инвалиди да се връщат и точно срещу мен да съживяват кариерите си."