на живо

Глас от Австралия: Джокович е злодей, непрекъснато хленчи и плаче!

В него виждам тенисист, който не е в състояние да признае собствените си грешки, пише Андрю Уебстър

Триумфът на Новак Джокович в Мелбърн явно не е повишил популярността му в Австралия, където обществеността продължава до голяма степен да е против него. Едно от доказателствата за това е коментар в социалните мрежи и местен журналист.

Андрю Уебстър твърди, че никога няма да признае, че Ноле е най-великият за всички времена.

"Обичаме ли Надал и Федерер толкова много, че да не можем да признаем, че Джокович вече ги е надминал? Толкова ли ни притеснява нарцисизмът на сърбина, че не можем да си признаем колко е добър? Не се дразня на глупостите му, безразличен съм. В него виждам тенисист, който не е в състояние да признае собствените си грешки. Той само се оплаква и хленчи как медиите го представят погрешно. А може просто да се погледне в огледалото и да попита: „Може би зависи и от мен?", пише Уебстър.

Авторът обяснява още, че не е впечатлен от начина, по който играе сърбинът.

„Играта на Джокович никога няма да бъде толкова красива, колкото тази на Федерер, който превърна тениса в изкуство. Той никога няма да бъде толкова възхитителен, колкото Надал, който играе смело въпреки контузиите. Ако Роджър и Рафа бяха спечелили десета титла в Мелбърн, статуите им щяха да бъдат излети веднага пред Централния корт", остър е австралийският журналист.

Уебстър посочва, че причината Ноле да няма подкрепата на публиката е поведението му.

"Джокович се кара с публиката в „Мелбърн Парк“, сякаш е в училищен двор, настоявайки пияните и необуздани фенове да бъдат изгонени. Те не го уважават, защото и той не го прави. Всичко това обаче не означава, че не трябва да уважаваме рекордите му. Ако играе още 2-3 години, дебатът за най-великия за всички времена, ще приключи. Героите са толкова добри, колкото и злодеите. Джокович е от вторите", завършва Уебстър.