на живо

Григор: Бих Ноле, за да мога да спя в по-хубав хотел (ВИДЕО)

Българинът сподели спомени преди старта на турнира в Мадрид

Григор: Бих Ноле, за да мога да спя в по-хубав хотел (ВИДЕО)

Григор Димитров е един от малкото тенисисти, които могат да се похвалят с победи над тримата големи - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. 

Българинът постигна успеха си срещу настоящия лидер в световната ранглиста през 2013 г. в Мадрид. 

Дни преди старта на турнира тази година, организаторите го помолиха да се разрови в спомените си и да си припомни момента на триумф. И Григор не разочарова! Разказа история за съмнителен хотел и задължителна победа.

"Първото ми участие тук беше преди доста години. Спомням си, че отседнах в доста съмнителен хотел. Трябваше да играя с Джокович и си казах "Това е! Време е!". Исках да спечеля, за да взема пари и да си сменя хотела. Това си спомням", смее се той.

"Беше добро преживяване. Имаше много публика, бях във форма, много надъхан. Мачът беше невероятен. Имаше много добри отигравания и от двама ни, пуснати топки, а и грешки и за двама ни. Това е един от любимите ми спомени от Мадрид. Това беше един от първите ми мачове с Джокович. Нямах очаквания, просто исках да видя на какво ниво съм", продължава вече в сериозен тон Димитров.

Българинът в момента се намира в топ форма - той е десети в световната ранглиста, като спечели титлата в Бризбейн и игра на финалите в Марсилия и Маями.

"Част от успехът ми през миналите месеци е свързан с липсата ми на очаквания. В крайна сметка, какво ще постигна, ако имам големи очаквания?! Трябва да съм в добра форма физически и ментално, да съм най-добрата версия на себе си", споделя Димитров.