на живо

Григор Димитров: Имам да се доказвам на себе си!

Първата ни ракета се готви за поредния сблъсък с Новак Джокович

Двубоят срещу Новак Джокович ще бъде възможност за Григор Димитров да се докаже на себе си. Това заяви най-добрият български тенисист в интервю пред сайта на ATP. Първата ни ракета има само една победа в десетте си мача срещу сърбина и навлиза в утрешната им среща от Australian Open в ролята на аутсайдер. Единственият успех на Димитров над бившия №1 в света дойде на "Мастърс" турнира в Мадрид през 2013 г.

"Психологическото предимство е на страната на Новак. Признавам си, че много често беше по-добър от мен във важните моменти. Въпреки това съм оптимистично настроен. И двамата сме в тура от много дълго време. Както той, така и аз се опитвам да се усъвършенствам непрестанно."

"Да, някои от мачовете помежду ни бяха много оспорвани. Имам да се доказвам на себе си! Сега се изправям срещу същия играч, но в различен мач."

"Оценявам всяка възможност да бъда на корта, но не искам да съм в тези мачове само заради участието. Вярвам, че мога да побеждавам играчи като Новак, тъй като съм го правил и преди. Искам да продължа да се боря. Всеки преминава през свои собствени битки, които са много по-различни от тези на останалите. Това са мачовете, заради които продължавам да играя. Не съм участвал в подобен сблъсък от много време, което в случая е недостатък. Джокович е фаворит, разбира се, но аз също имам своите шансове. Това е причината всеки от нас да играе тенис – за да се изправя срещу най-добрите играчи на най-големите кортове. Няма да се задоволя с нищо по-малко."

"Сигурен съм, че съм способен да играя на най-високо ниво, но няма как да знаем резултата предварително. Ще дам 100% от себе си и ще направя всичко възможно, за да се подготвя по най-добрия начин. Какво ще стане след това – ще видим."

"Винаги съм се опитвал да намеря крехкия баланс между това да съм най-добрият в своята област и в същото време да бъда най-добрата си версия извън спорта. Не искам да изпадам в крайности в това отношение, тъй като това може да се превърне в сериозен проблем."

"Навлизам в много хубав период от живота, в който все повече оценявам малките неща. Не знам още колко време ще играя. Ще бъда на корта, докато мога. Оценявам все повече всяка следваща година в Тура. Това ми дава много енергия. Преди всеки сезон се вълнувам така, както в началото на кариерата си. Мисля, че това е много добър знак.", завърши Григор.