на живо

Григор: Възхищението към Федерер, Надал и Джокович ми попречи

Научих, че имаме само момента пред нас, каза Димитров за Australia Tennis Magazine

Григор: Възхищението към Федерер, Надал и Джокович ми попречи

Уважението и възхищението към тримата големи - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, са му попречили в битките с тях. Това призна Григор Димитров в интервю пред Australia Tennis Magazine.

Най-добрият ни тенисист говори също за дисциплината и целите, които преследва в настощия етап от кариерата си. В момента Гришо заема десетото място в световната ранглиста и е един от най-силно представящите се в Тура от началото на сезона.

"Нищо не може да се сравни с това да се върнеш в Tоп 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща. Мисля, че на етапа, в който се намирам в кариерата си, с всяка изминала година оценявам все повече и повече всичко, което мога да направя не само на корта, но и в живота.", коментира Димитров.

"Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането към много различни тенисисти през това време... Трябва да можеш да правиш всичко последователно, а именно това се случва през последните 8-9-12 месеца и беше трудно. Имах много, много трудни мачове, които загубих, но продължих да вярвам."

"Бих казал, че тенисът използва същия език като живота, той те учи. Дисциплината е свобода, независимо дали играеш мач или не. Много от нещата, които правя сега, вече са просто начин на живот. Има толкова много неща, които са свързани и изобщо не ги приемам за даденост. Това не ми помогна много, когато трябваше да играя срещу Федерер, Надал и Джокович. Осъзнах, че трябва да се науча да отделям уважението и възхищението от желанието ми за победа, когато сме на корта."

"За мен е много интересно да съм свидетел по някакъв начин на три епохи, в които съм играл и дори тенисисти от много по-рано. Аз съм в уникална и много щастлива позиция да мога да се състезавам с всеки от тях."

"Едно нещо, което научих не само в спорта, но дори и извън него е, че имаме само момента пред нас. Бил съм в Топ 10 и преди, бил съм №3 в света. Всичко беше страхотно, не ме разбирайте погрешно, но сега имам различни нужди, имам различни битки, които трябва да водя. Единственото, което знам е, че ги покорявам стъпка по стъпка. В крайна сметка нещата ще тръгнат в правилната посока.", каза още първата ни ракета.