на живо

Иванишевич: Не е лесно с Джокович, крещи ни без причина

"В сряда изобщо не го видяхме, до четвъртък не знаехме какво става. Не знаехме дали ще се прибираме, дали загряваме за Хуркач, просто седяхме..."

 

Новак Джокович спечели седми финален Мастърс, а неговият треньор Горан Иванишевич анализира в детайли целия сезон.

"Първо, трябва малко да благодаря на Яник Синер, защото той ни помогна да стигнем до полуфиналите. Веднага щом стигна до полуфиналите, знаех, че ще Новак ще спечели. Манталитетът се промени, дойде нов Джокович. Когато тук е истинският Новак, тогава никой не може да го спре", категоричен е Горан.

"Обожавам Яник, следя играта му от юноша, много го уважавам, харесвам тениса му. Той се е подобрил много, подобрил е сервиса си, излизането към мрежата, волетата са по-точни. Видяхме Яник способен да спечели шлем, той игра невероятен тенис тази седмица. И видяхме един различен Новак. Двама млади играчи са две крачки пред останалите, Алкарас и Синер. Те са бъдещето на тениса", убеден е шампионът от "Уимбълдън" 2001 г.

Медиите често акцентират върху отношенията между Новак и членовете на неговия екип, че има искри, гняв, крясъци...

"Как да се сърдя на най-добрия играч в историята? Мога само да се ядосвам, когато ни крещи без причина. Винаги се опитва да побеждава, не му е лесно, когато губи. Във вторник лесно загуби мача, в сряда изобщо не го видяхме, до четвъртък не знаехме какво става. Не знаехме дали ще се прибираме, дали загряваме за Хуркач, просто седяхме... Тогава разбрахме, че ще играе. И сега празнуваме", усмихва се хърватинът.