на живо

"Изнасилваше ме по три пъти на ден"

Шокиращо разкритие на бивша тенисистка

 

Бившата френска тенисистка Анжелик Коши направи шокиращи разкрития спрямо треньора си от детството Андрю Гедес, който днес е на 55 години.

Тя обяви в съда, че той я изнасилвал по три пъти на ден, когато поел поста треньор на френския национален отбор.

Коши даде показания в двореца Бурбон пред разследваща комисия, създадена през юли, за да идентифицира "недостатъци в спортните федерации, спортното движение и спортните ръководни органи".

36-годишната тенисистка разкри, че Гедес я е изнасилил общо 400 пъти за две години. Той бе осъден на 18 години затвор през 2021 г. за сексуално насилие на четири жени на възраст между 12 и 17 години.

Имената на жертвите не бяха разкрити тогава, но сега Коши е дала публични показания и подробности за действията на треньора.

Тя разкри, че когато е била на 12 години Гедес я принудил да прави секс с него и я накарал да повярва, че това е нормална практика между играч и треньор, защото "прекарват много време заедно".

Коши разкри, че инцидентът се е случил, когато тя е пътувала за 15-дневен тренировъчен лагер.

"Изживях най-лошите две седмици в живота си. Много пъти мислех за самоубийство. Той ме изнасилваше по три пъти на ден. Първата вечер ме покани да отида в стаята му и аз не го направих, а след това той влезе моята", разкри тя, цитирана от Marca.

Анжелик твърди, че Андрю е имал подкрепата на президента на тенис асоциацията.

"В света на тениса беше известно, че поведението му към младите момичета не е коректно. Когато едно момиче се оплака на президента, че се е държал неадекватно към млади хора с вербално и физическо насилие, отговорът беше "Да, но той ни носи титли", твърди Коши.