на живо

Изповедта на френски тенисист: Пиех много, но не съм алкохолик

Ходех по купони, забавлявах се, отслабнах, разказва Беноа Пер

Беноа Пер е по-известен със своите изблици и противоречиво поведение, отколкото с резултатите си на корта. Често той е избухлив, вдига скандали, но изглежда най-накрая е разбрал, че трябва да промени поведението и начина си на мислене.
 
Наскоро той отвори душата си и разказа за всичките си проблеми.
 
33-годишният Беноа разкри, че е намирал утеха в алкохола и че е прекалявал с него. "Когато главата ми най-накрая се успокои, си казах, че трябва да спра да пия, започнах детоксикация. Пиех много, но не бях алкохолик. Ходех по купони, забавлявах се, не си поставях граници, отслабнах...", каза Пер за RMC.
 
В момента то е №164 в световната ранглиста, а най-доброто му класиране е №18 - през ноември 2016 г.
 
Той окончателно се "събуди" в началото на тази година, когато участва в няколко Чалънджъра. Всичко започна от турнира в американския град Уейко, където той загуби от Борна Гойо (Хърв).
 
"На онзи 28 февруари нещо прещрака. Не можех да намеря мотивация да играя. Питах се какво правя с живота си. Играех мач пред двама човека на трибуните...
 
Отидох да медитирам и след това имах дълъг разговор с майка ми. Заминах след това на Чалънджъра за Мексико, спечелих титлата, но подходих към състезанието по съвсем различен начин", завърши Пер.
 
Като малък се възхищава на Марат Сафин. Обича да гледа футбол и е голям фен на Олимпик Марсилия. Ако не бе тенисист, със сигурност би се занимавал с футбол.