на живо

Каква трева пуши той? Скандалът в тениса се разгаря

Ник Кириос този път се заяжда с руснак

Негативната оценка на лошото момче на световния тенис Ник Кириос за играта от края на миналия век очевидно ще се превърне в една от темите на месеца.

След като Борис Бекер отговори на австралиеца, днес в полемиката се включи и един от най-успешните играчи в мъжкия Тур през 90-те години – бившият №1 Евгени Кафелников.

Руснакът, който спечели "Ролан Гарос" през 1996, а три години по-късно триумфира и на Australian Open, определено не е останал доволен от репликите на Кириос и също коментира темата в Twitter.

"Пичът не е спечелил нито една титла на сингъл от Големия шлем, а сравнява влиянието си върху тениса с това на Борис Бекер – една от най-големите легенди в нашия спорт. Каква трева пуши той?", написа олимпийският шампион от Игрите в Сидни през 2000 г.

 

Ник веднага реагира.

"Имаме още един картоф на борда. Никога не съм казвал, че Бекер не е оказал влияние върху тениса, шампионе. Това, което той каза е, че нямаш авторитет, ако не си спечелил титла от Шлема. Чували ли сте за Рубльов? Всички вие, старците, сте еднакви", написа миналогодишният финалист от "Уимбълдън".