на живо

"Маша можеше да има още 20 милиона, но слушахме Тайгър Уудс"

Мениджърът на тенисистката разкрива откъде са щели да дойдат парите

Мениджърът на петкратната победителка в турнири от Големия шлем Мария Шарапова - Марк Айзенбанд, заяви, че тя е можела да бъде с 20 милиона долара по-богата. 

В момента състоянието на бившата тенисистка се оценява на около 220 млн. долара, а парите идват от реклами. Рускинята е лице на няколко козметични бранда, както и посланик на една от големите фирми за спортни стоки.

Според Айзенбанд, заради атрактивния си външен вид, Шарапова е имала шанс да привлече още рекламодатели. 

"Мария можеше да печели поне по още 20 милиона на година, но стратегията ѝ беше друга - да печели и да побеждава. Това го научихме от Тайгър Уудс (бел. а. - голфърът, който дълго време оглавяваше класациите за най-богат спортист и в момента има състояние от над 1 милиард долара), който само 3 седмици годишно се посвещаваше на задълженията си по спонсорски договори. При нас ключовото беше да се трупат максимално пари, но и да се печелят титли", обяснява Айзенбанд.

Снимка: Getty Images

"Ограничихме снимането на реклами с Мария до само 16 дни в годината. Сметнахме, че само толкова време ще е достатъчно и няма да вреди на тренировъчния ѝ режим. Ако бяхме прибавили още 5 дни, щеше да печели по още 20 милиона долара", категоричен е той.

Снимка: Getty Images

Атрактивната Шарапова се оттегли от тениса през 2020 г. след като не успя да бъде на познатото високо ниво след наказанието ѝ за употреба на допинг и последващите контузии.