на живо

Новак Джокович: Китката ми е добре

В момента не мисля за Златен шлем, каза сърбинът

Новак Джокович: Китката ми е добре

Новак Джокович се завръща на мястото, където има най-много успехи през цялата си професионална кариера - 10 титли на Australian Open.

"Китката ми е добре, защото имах достатъчно време да се възстановя, след като приключихме на United Cup. Този физически проблем не е същият като този, който имах през 2021 г. и миналата година. Надявам се в хода на турнира да нямам проблеми", сподели световният №1 преди първия си мач в Мелбърн.

Снимка: Reuters

Още в първия ден ще видим в действие действащия шампион. Вечерната сесия стартира не преди 10:00 ч. с мача на сърбина срещу 18-годишния квалификант от Хърватия Дино Призмич.

 

 

"Единственото, на което се надявам в момента, е да спечеля Откритото първенство на Австралия. Сезонът ще бъде много дълъг, защото предстоят и олимпийски игри. В момента не мисля за Златен шлем", допълни сърбинът.

Снимка: Reuters

 

По време на ковид пандемията не му беше позволено да играе в Австралия, защото не е ваксиниран. Той бе настанен в имиграционен хотел, след което депортиран от страната.

"Стигнах до терминала, където бях преди две години. Видях целия път, по който минах тогава. Дори разпознах човека, който беше там. Стомахът ми се обърна. Все още не съм бил в този хотел, ще помисля дали да го посетя", каза още Ноле.

"Не е от страх, но може и да отида. Не знам дали някой все още е там. Имаше мъж, който е пристигнал там на 15 години и останал в този хотел още девет. Сега живее в Минесота. Усещам някаква връзка с него. Разбрах, че повечето от тях са били освободени. Ако нещо положително излезе от всичко това, то е, че цялата ситуация получи много медийно внимание. Човекът ми каза, че е благодарен за това."