на живо

По-богата от Надал, Федерер и Серина: Да пробиеш в големия тенис на 29 години

Семейството на Джесика Пегула притежава 5 млрд. долара и отбори от НХЛ и НФЛ

Джесика Пегула е най-богатата тенисистка в света. Тя има повече пари от Рафаел Надал, Роджър Федерер и Серина Уилямс, взети заедно. 29-годишната американка се наслаждава на впечатляващ възход на кариерата си и в момента е под №3 в световната ранглиста.

Тя стигна до четвъртфиналите на четири от последните пет турнира от Големия шлем, но така и не успява да пробие до мач за титлата. А състоянието на семейството и надхвърля 5 милиарда долара благодарение на бизнеса на баща й, който се занимава с природен газ. Собственост на фамилията са отбори от Националната хокейна лига и Националната футболна лига - съответно Бъфало Сейбърс и Бъфало Билс.  

Въпреки несметното си богатство, Джесика е твърдо решена за остави собствена следа в живота. Дотук в кариерата си тя е заработила близо 7 млн. долара. "Тенисът е моето нещо и родителите ми нямат думата, когато съм на корта", категорична е Пегула.

Тя има собствен ресторант за здравословно хранене и серия козметични продукти. Редовно използва социалните мрежи, за да информира своите 100 000 последователи в Инстаграм за луксозните си ваканции и прищевките на породистите си кучета. В профила й може да видите как играе голф, как разпуска с риболов на яхта и как кара любимия си мерцедес.

През 2021 г. Джесика се омъжи за филантропа и изпълнителен директор на компания за спорт и развлечения Тейлър Гахаген.

Тагове:

@