на живо

"Преживях огромни върхове и падения. Това би трябвало да ме е научило на нещо"

С моето средно ниво имам шансове срещу много тенисисти, коментира Григор Димитров

"Преживях огромни върхове и падения. Това би трябвало да ме е научило на нещо"

Григор Димитров е готов за старта на Мастърста в Маями. Българинът няма особено добри резултати във Флорида - най-доброто му постижение е достигането до четвърти кръг - два пъти през 2012 и 2016 г.

Първата ни ракета ще играе на сингъл в събота. Той чака победителя от мача между Алехандро Табило и Брендън Накашима.

"Това винаги е бил малко странен турнир за мен. Имал съм невероятни победи през годините, но никога не съм успявал да стигна далеч в турнира. Не искам да мисля за това, а да се концентрирам върху себе си, да повиша нивото на играта си", започна световният №12.

Снимка: БГНЕС

"Контролирам това, което зависи от мен. Има моменти, в които не се чувстваш добре или пък търсиш съвършенството, което не съществува. Важно е как разсъждаваш. Това е дори по-важно от играта ми. Опитвам да навигирам емоциите си по правилен начин", допълва хасковията.

Снимка: БГНЕС

Димитров коментира и какво е подобрил в играта си, за да стигне до добрите резултати в последните 9 месеца. "Всичко. От физическа и от ментална гледна точка. В даден момент от кариерата, а и от живота ти трябва да опростиш някои неща или да опиташ нещо различно. Доста дълги години съм на тура и съм изпитвал огромни върхове и падения. Това би трябвало да те учи на нещо.

Искам да се подобрявам като човек и като играч, двете вървят ръка за ръка. Много важно е да играеш собствената си игра, оттам насетне не знаеш как ще се развият нещата. Трябваше да се науча да обичам и победите, и загубите. Много натоварващо е за тялото, но мисля, че с моето средно ниво имам шансове срещу много тенисисти", каза още Димитров.