на живо

Разпитват фенове в Мелбърн заради знаме с Путин

Мъжете скандирали "Сърбия, Русия" след мача между Джокович и Рубльов

Четирима фенове са разпитани от полицията в Мелбърн, след като развяха руско знаме с лика на Владимир Путин по време на Откритото първенство на Австралия по тенис. Това се е случило край корта "Род Лейвър Арина" веднага след победата на сърбина Новак Джокович над руснака Андрей Рубльов в четвъртфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем.

Феновете са били чути да скандират: "Сърбия, Русия". Един от мъжете е носил тениска със символа Z, който се свързва с руската офанзива в Украйна. Той държал и знамето с изображението на руския президент Путин. Друг мъж пък е бил засечен с провойнствената тениска на трибуните.

"Четирима души в тълпата, напускаща района на "Род Лейвър Арина", са носели неуместни знамена и символи и са заплашили охраната на комплекса - заявиха от Тенис Австралия. - Полицията в щата Виктория се е намесила и в момента тези хора се разпитват. Безопасността и сигурността на всички са наш приоритет и ние работим в тясно сътрудничество с полицията и властите".

През миналата седмица организаторите взеха решение да забранят внасянето на всякакви руски и белоруски знамена по кортовете, след като на мач между играчи от Русия и Украйна бяха издигнати руски знамена.

Тагове:

@