на живо

Рубльов: Григор се държа като шампион (ВИДЕО)

Димитров отказа преиграване на спорна точка в полуфинала

Рубльов: Григор се държа като шампион (ВИДЕО)
 

Финалистът в тенис турнира в Шанхай Андрей Рубльов говори след победата си срещу Григор Димитров крачка преди спора за трофея.

Руснакът сподели, че му е било трудно да отстрани приятел и определи поведението на Гришо на корта като шампионско заради спорна ситуация в тайбрека на първия сет.

Тогава, при 3:2 в полза на Рубльов, той записа ас, при който топката докосна мрежата, без това да бъде отчетено от сензора, даващ индикация на съдията на стола. Григор възрази, а Рубльов предложи преиграване, но Димитров отказа.

В крайна сметка съперникът се наложи в откриващата част, преди да затвори и мача за час и 52 минути.

"Тежко е да играеш с приятел, защото се чувстваш зле за неговата загуба, но в същото време искаш да спечелиш. Така че емоциите са много смесени. Искам да се извиня за ситуацията в тайбрека, когато мой сервис докосна мрежата."

"Предложих на Григор да преиграем точката, но той се държа като шампион и отказа. Каза ми, че не съм виновен за нищо. И може би заради тази точка спечелих тайбрека.", сподели Рубльов.

Така първата ни ракета вече има негативен баланс срещу световния №7. Двамата са се сблъсквали 7 пъти на ниво АТР, като Рубльов записа четвърта победа.

Във финала той ще се изправи срещу Хуберт Хуркач. По-рано днес полякът елиминира с 2:0 сета (6:3, 6:4) Себастиан Корда (САЩ) за час и 17 минути на корта.