на живо

Серина Уилямс спира с тениса

Последният й турнир ще бъде US Open

Facebook/Instagram

Живата легенда на тениса Серина Уилямс обяви, че ще се оттегли от професионалния спорт след предстоящото издание на US Open. Американката описва мотивите си пред модната икона Vogue.

;

В интервюто тя посочва, че през последната година тя и съпругът ѝ Алексис Оханян са се посветили на желанието да имат още едно дете след 5-годишната Олимпия.

"Пътувах с Олимпия в колата. Тя държеше телефона ми, използвайки интерактивно образователно приложение, което харесва. Гласът й задава въпрос: "Каква искаш да станеш, когато пораснеш?" Мога да чуя отговора, който прошепва на телефона: „Искам да бъда голяма сестра.“ Аз самата съм най-малката от пет сестри и те са моите герои. Така че това ми се стори като момент, който трябва да слушам много внимателно. Наскоро получихме информация от лекаря ми, която ме успокои и ме накара да почувствам, че когато сме готови, можем да увеличим семейството си. Със сигурност не искам да бъда бремена отново, докато съм активен атлет. Имам нужда да бъда или две крачки в тениса, или две крачки изън него", откровена е Серина.

Снимка: Getty Images

Уилямс ще навърши 41 години през следващия месец. Срещу името си тя има 23 титли от Големия шлем и над 94 млн. долара печалба от турнири. Повече Мейджър титли от нея в женския тенис има само Маргарет Корт.

"Това е най-трудното нещо, което мога да си представя", посочва легендата. Не искам това да е краят, но в същото време съм готова за нови преживявания", допълва Уилямс.

Снимка: Reuters