на живо

Шарапова скочи на американските тенис фенове

Повдигна и темата за равенството между половете

 

Мария Шарапова се възмути от американските фенове на тениса. Рускинята, която прекрати кариерата си преди 4 години заради контузии, живее в САЩ от дете. Тя заяви, че е разочарована от липсата на тенис култура отвъд Океана.

"Коко (Кори Гоф) триумфира на US Open. Колко от зрителите знаеха, че 3 седмици по-късно тя ще участва и в турнира в Пекин? Стигна до полуфиналите, обаче съм сигурна, че 99% от гледалите US Open нямат представа каква е програмата ѝ.", каза 36-годишната Шарапова.

Бившата №1 в света и носителка на 5 трофея от "Големия шлем" бе в трибуните на корт Артър Аш и проследите на живо целия турнир.

Думите ѝ идват след избухването на втората ракета на САЩ при мъжете Томи Пол. Той изрази мнение, че тенисът не вълнува сънародниците му и е 20-ият по важност сред спортовете там.

Екс половинката на Григор Димитров засегна и темата за равенството между половете в тениса.

"И тази седмица има "Мастърс", но в Китай. Победителят при мъжете получава 1.2 млн. долара, а при жените сумата е 100 хил. долара. Всичко с равенството между половете в Шлема изглежда наред... Да не забравяме, че при дамите има 9 месеца повече.", коментира Шарапова.