на живо

Шок! Джокович няма да играе на "Уимбълдън"!?

Цел №1 за сърбина е злато от олимпийските игри

Шок! Джокович няма да играе на "Уимбълдън"!?

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович планира да пропусне тазгодишния "Уимбълдън", за да се подготви по-добре за олимпийските игри в Париж (26 юли - 13 август), които ще се играят на клей.

Тази информация разкри Крейг Шапиро, американски режисьор, който има собствен тенис подкаст, в който гостуват много големи имена на аристократичния спорт.

Снимка: Reuters

Той разкри в Х, че е чул от хора, близки до Ноле, че световният №1 едва ли ще се появи на свещената трева в Лондон.

"Сърбинът ще се фокусира върху мачовете на клей, поради което не е сигурно, че ще играе на "Уимбълдън", тъй като е изключително фокусиран върху спечелването на олимпийското злато“, пише Шапиро, който в момента следи Мастърса в Маями.

Снимка: Reuters

Подобно развитие на събитията е напълно логично и реалистично, като се започне от факта, че Новак отказа участие в Мастърса в Маями, въпреки че остана на почивка във Флорида.

Сега той ще се подготвя за клей и първият му турнир ще бъде Монте Карло. Началото е 8 април. Не се знае дали ще участва на друг турнир от сериите 1000, но е сигурно, че ще играе на "Ролан Гарос" (20 май – 9 юни), където ще защитава титлата си от 2023 г.

Снимка: Reuters

Тенис турнирът от олимпийските игри ще се играе на същите кортове и на същата настилка, където Новак ще има последния шанс да спечели златния медал, който вече му се изплъзва четири пъти.

Поради това ще бъде истинско чудо, ако Ноле реши да играе на трева на "Уимбълдън" (1-14 юли) между тези два турнира, защото смяната на настилките със сигурност няма да му допадне преди най-голямото спортно събитие.

Снимка: Reuters

Пропускането на "Уимбълдън" ще бъде първото в неговата кариера, където има 18 участия и е спечелил седем трофея.