на живо

Президентът на Република Сръбска за семейство Джокович: Големи цигани са! (ВИДЕО)

Скандал в западната ни съседка

Президентът на Република Сръбска за семейство Джокович: Големи цигани са! (ВИДЕО)

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик се забърка в грандиозен скандал, след като нарече семейството на тенисиста Новак Джокович "цигани". Той направи това в национален ефир, без да знае, че камерите го записват преди началото на материал на RTS.

В предаването "Око" от Додик беше поискан коментар за турнира Serbia Open, провел се наскоро в Баня Лука.

"Въпреки че Джокович са яки... Хората го възприемат с емоции, но когато влезеш в бизнеса с тях... Уф, големи цигани са! Ние го чакахме тук с такъв ентусиазъм, а той отпадна на полуфиналите. Даже не на полуфиналите, а в четвъртфиналите", заяви Додик.

Бившият №1 в света беше елиминиран от сънародника си Душан Лайович след поражение с 0:2 сета (4:6, 6:7/6/).

Видеото с Додик обиколи социалните мрежи, а вълната негативни коментари от фенове на най-добрия сръбски тенисист накара държавника да се извини.

"Извинявам се, ако спекулативното показване в социалните мрежи е наранило членове на семейство Джокович. Благодаря на RTS за безсънната нощ! Не мога да повярвам, че го направиха по толкова отвратителен начин. Като искрен почитател на Новак Джокович - като тенисист, и като мъж, пожелавам всичко най-добро на него и близките му. Успех във всичко на Сърджан и Джордже!", реагира Додик след критиките.

Президентът на Република Сръбска подчерта, че в краткия разговор с водещия Горислав Папич визира определени членове на екипа на Джокович, за които смята, че не се справят с работата си покрай турнира в Баня Лука.

Додик обвини телевизията, че е действала подмолно и е разклатила високото му доверие, атакувайки го от засада по изключително непрофесионален начин в преследване на рейтинг.