на живо

Сурово наказание за български тенис съдия

Отстранен е за 17 нарушения на Програмата за борба с корупцията

Българският съдия на стол Стефан Миланов е отстранен от спорта за 16 години за 17 нарушения на Програмата за борба с корупцията в тениса (TACP), съобщи Международната агенция за тенис интегритет (ITIA).

Миланов е глобен и със 75 хил. долара от независимия експерт по изслушванията за борба с корупцията Амани Халифа за обвинения, включващи улесняване на залагания и забавяне или манипулиране на въвеждане на данни за резултат от събитие.

Българинът първоначално беше отстранен за шест месеца през декември 2022 г. за нарушения, свързани със залагания. Той не отговори на обвиненията.

"Като не успя да отговори на обвиненията на ITIA, във връзка с пет мача, които е ръководил през 2021 г., Миланов на практика призна своята отговорността за всички обвинения и се съгласи със санкциите.", се казва в изявление на ITIA, цитирано от "Ройтерс".

"Наказанието му ще продължи до полунощ на 27 декември 2039 г. Дотогава на Миланов е забранено да съдийства или да присъства на каквото и да е тенис събитие, организирано от членовете на ITIA или която и да е национална асоциация", добавиха от агенцията.