на живо

"Трите й деца са в топ 10 на тениса" (ВИДЕО)

Прочутият треньор Патрик Муратоглу сподели със света историята на Малееви

"Трите й деца са в топ 10 на тениса" (ВИДЕО)

Един от най-известните треньори в света - Патрик Муратоглу, обърна специално внимание на най-прочутата тенис фамилия у нас. Френският специалист си припомни времето, когато работеше с Григор Димитров. През 2012 г. той посещава България и се запознава с Юлия Берберян.

"Преди повече от 10 години бях треньор на Григор Димитров. Отидох да видя клуба му в България. Той играеше за "Купа Дейвис" и исках да разбира къде тренира", започва Муратоглу.

"Запознах с възрастна жена, която беше около 80-годишна. Тя беше невероятна и ми разказа историята си. Сега искам да я разкажа на вас.

Тя е шампионка на България девет поредни години. Най-добрата тенисистка в България. Не прави международна кариера, защото не й е разрешено да пътува. Но всяка година е била шампионка на страната си".

"След това ражда три дъщери и ги подготвя за силни тенисистки. Те стават шампионки в своите възрастови групи в България. Получават право да пътуват, но без майка си, защото в страната се страхуват, че всички ще избягат заедно.

Представете си тези деца - на 12, 13, 14 години, да пътуват в тура и да играят на турнири сами. Това е време, когато нямаше мобилни телефони, нямаше имейли. Те са писали писма на майка си, а тя ги е получава седмица или две по-късно.

Това е невероятно. Историята е изключителна, защото трите дъщери се озовават в топ 10 на света през 90-те. Тяхното име? Малееви", разказва Муратоглу.