на живо

Ужас на корта: Отровна змия пропълзя на турнир с Гришо (ВИДЕО)

Второто най-смъртоносно влечуго на планетата прекъсна мач на Доминик Тийм

Ужас на корта: Отровна змия пропълзя на турнир с Гришо (ВИДЕО)

Една от най-отровните змии в света предизвика паника на тенис турнира в Бризбън, в който участва и Григор Димитров. Тя пропълзя на корта, докато Доминик Тийм играеше мач от първия кръг на квалификациите срещу Джеймс Маккейб.

Зрителите забелязаха смъртоносното влечуго веднага след първия сет, загубен от бившия №3 в света. 50-сантиметровата източна псевдоная - силно агресивен вид, пропълзя край рекламните заграждения. Наложи се двубоя да бъде прекъснат, докато местният експерт Лукас Перет - купил си билет за двубоя - улови змията.

Източната псевдоная напада с фатален коктейл от вещества, който я прави втората най-опасна змия на планетата. Най-мощният е невротоксин, който парализира сърцето, белите дробове и диафрагмата и причинява болезнено задушаване на жертвата. При хората смъртта настъпва до 30 минути.

Фаталните ухапвания от змии са сравнително редки в Австралия след въвеждането на национална програма за борба с отровните животни. Влечугите отнемат живота средно на двама души годишно.

"Наистина обича животните, особено екзотичните - коментира Тийм след мача. - От охраната обаче казаха, че тази змия е адски отровна. Тя пълзеше близо до децата, които подават топките, така че ситуацията доста беше опасна. Подобно нещо не ми се беше случвало и определено няма да го забравя."

Героят Перет също коментира ситуацията. "Жена ни е голям фен на тениса. Имаме билети и за следващия уикенд. Когато й написах, че съм уловил змия край торта, тя не можа да повярва. Сега ми иска автограф."

След подновяването на играта Тийм трябваше да спаси три мачбола, преди да измъкне драматична победа с 2-6, 7-6 (4), 6-4. В момента австралиецът е под №98 в ранглистата. Той вече е възстановен от контузия на китката.

В основната схема на турнира в Бризбън ще участва и Григор Димитров. Първият му съперник ще бъде Анди Мъри. Зрителите очакват и завръщането на Рафаел Надал.