на живо

В Австралия питат: Контузен ли е наистина Джокович?

След победата му над Григор Димитров

За някои може би звучи невероятно, но една от водещите медии в Австралия поставя под съмнение състоянието на Новак Джокович и неговата контузия.

Сръбският тенисист стигна до 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия и утре трябва да играе срещу местния любимец - Алекс де Минор.

Herald Sun пише за контузията, която притесни сериозно Ноле в първите три мача в Мелбърн, последният от които срещу Григор Димитров.

И в трите срещи Джокера изпитваше силна болка в левия крак, който беше бинтован и подсилен с лейкопласт. Сърбинът пи и хапчета, които му помагаха да не изпитва силна болка по време на срещите, използвайти тези моменти, за да пречупи съперника и в крайна сметка да спечели.

"Демона ще разкрие "контузията" на Джокович", пише в заглавие изданието.

"Докато мистериозната контузия на Новак продължава да озадачава, съперникът от четвъртия кръг Алекс де Минор планира да разбере дали фаворитът на Australian Open симулира или не."

Авторът напомня, че Ноле е загубил само един сет в три мача от началото на първия за годината турнир от Големия шлем.

"Независимо дали действително е контузен или не, Демона (бел. ред. - прякорът на Де Минор) не е фаворит. Неговият шанс да спечели е да се възползва от проблема, който уж има Джокович и да го накара да тича като куче", допълват австралийците.

Бившият треньор на сръбския тенисист Борис Бекер, сега коментатор на Eurosport, също се изказа по повод твърденията, че не е контузен.

"Слушайте, познавам го от дълго време и знам, че той наистина има проблем с контузия. Той нямаше да се държи така, ако всичко беше наред", каза германецът, който до скоро бе в британски затвор.

Самият Де Минор не пожела да говори за контузията на Новак.

"Няма да мисля за травмата му. Той е един от най-добрите играчи в света. Ще направя всичко възможно, за да спечеля. Ще му покажа колко съм здрав на корта", каза Де Минор.