на живо

"В Маями всеки мач е битка"

Наслаждавам се на мачовете с Хуркач, коментира Григор Димитров във Флорида

"В Маями всеки мач е битка"

Григор Димитров се усмихваше широко след успеха срещу Яник Ханфман в трети кръг на Мастърса в Маями.

Българинът не остави никакви шансове на световния №56, отстранявайки го за по-малко от час.

"Не мисля, че някога съм играл толкова кратък мач. Личеше си, че Яник не се чувства добре и има някакви физически проблеми. Дори при това положение обаче трябваше да остана напълно съсредоточен, тъй като той винаги е опасен опонент.

Опитах да го поставя под напрежение още в началото. Успях рано да натрупам преднина и това много ми помогна. Подобни мачове се случват много рядко, може би само няколко пъти годишно, така че няма да мисля много за това. Трябва бързо да оставя този двубой зад себе си и да се подготвя максимално добре и за следващия мач", каза световният №12.

"Днес се чувствах много добре. Имах достатъчно време да се възстановя и това ми даде допълнително предимство.

В Маями всеки мач е битка, тъй като условията са много коварни за всички. Точно затова днешният ден е сред онези, които трябва да оценя“ – добави шампионът от Бризбейн.

Тази вечер Димитров отново ще излезе на Grandstand. Опонент на българина на 1/8-финала ще бъде Хуберт Хуркач, като двамата ще излязат на корта не преди 21:30 ч. българско време.

Срещу поляка хасковлията няма загуба - 4 мача, 4 победи.

"Хуркач е много силен играч и всеки мач срещу него е труден. Аз обаче очаквам с нетърпение тези срещи, тъй като те са предизвикателства, на които се наслаждавам. От физическа гледна точка се чувствам много добре, така че съм оптимист."