на живо

Защо всички мразят Новак Джокович?

Говори един от бившите треньори на Григор Димитров

Защо всички мразят Новак Джокович?

Бившият треньор на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, коментира феномена, който става все по-изразен в света през последните години - омразата към Новак Джокович.

Разбира се, говорим за голям хейт от страна на феновете на тениса извън Балканите, а 53-годишният французин, който е работил и с Григор Димитров, е уверен в това, което казва и може да му се вярва, защото той е пряко ангажиран в ATP тура от две десетилетия.

"Надал и Федерер бяха двете най-големи тенис звезди, а Новак дойде и ги победи. И двамата! Публиката не може да му прости това. Има и други причини - Новак казва, че не харесва този негативизъм, но и често умишлено провокира публиката, защото тя му помага по време на мачове.

Не трябва да се забравя, че той има 14 милиона последователи в Instagram, той е герой в Сърбия, най-голямото име в тениса и ще ни липсва, когато завърши кариерата си", смята Муратоглу.

През 2023 г. Ноле счупи може би най-важните рекорди в историята на тениса - той стана играчът с най-много спечелени трофеи от Големия шлем и надмина границата от 400 седмици начело на световната ранглиста на ATP.