на живо

"Желая ти най-лошото. Кармата ще те застигне"

Тормозят руска тенисистка онлайн

Тормозът в социалните мрежи е ежедневие в световния спорт през последните години. Поредното доказателство за това е случилото се с руската тенисистка Анастасия Павлюченкова.

Тя стигна до четвъртфинал в Аделаида, където водеше със сет и пробив срещу Джесика Пегула. Впоследствие обаче световната №5 успя да обърне и да спечели.

Развоят на мача никак не е допаднал на "фенове", които залагат. Те отправиха обидни коментари към финалистката от "Ролан Гарос" 2021. Някои от тях дори я обвиняват, че двубоят е бил уреден и е загубила умишлено.

"Желая най-лошото на теб и семейството ти за този уреден мач. Кармата ще те застигне", – е един от коментарите, докато друг потребител пише: "Никога няма да изиграеш по-добър мач. Наслаждавай се на неизбежната контузия, която ще сложи край на сезона ти".

От коментарите, които рускинята получи, може да се състави цяла мини енциклопедия от обиди - както на английски, така и на руски. Наричат я още "стара", настояват да прекрати кариерата си и я обвиняват, че "играе без мозък".

Тенисистката направи скрийншот с няколко подобни коментара, а нейният собствен гласи: "Безкрайният процес, срещу който ние като тенисисти се изправяме след почти 3-часови битки. Само положителна енергия".

В първи кръг на Australian Open Павлюченкова ще се изправи срещу Дона Векич.