на живо

Българин е блокировач №1 в Лигата на нациите

Предпочитам приз с националния отбор, каза Светослав Гоцев пред bTV

Волейболният ни национал Светослав Гоцев остана №1 в класирането по блокади в Лигата на нациите и след финалите, които се изиграха в Болоня. Турнирът бе спечелен от Франция.

Снимка: Lap.bg

Центърът на "Левски" завърши с 35 успешни блокади в деветте мача, които изигра за България. Така той има средно по 2,92 блокади на мач, което е отличен атестат.

"През 2018-а пак бях първи, но отново останахме далеч от финалите. Щастлив съм, че съм си свършил работата. Но повече бих се радвал на призово класиране с националния отбор. Пожелавам си го, докато съм в първия отбор", коментира 31-годишният бликоровач пред bTV, роден на 31 август в Брезник. "Благодаря на моето семейство, приятели, съотборници и на приятелите от Брезник. Надявам се да се гордеят с мен, както аз с тях", признателен е националът.

Втори в подреждането остана американецът Дейвид Смит, който с мачовете си във финалите на комерсиалната надпревара направи 32 успешни блока или по 2,13 средно на двубой. Трети остана бразилецът Флавио Резенде, който беше втори след редовната фаза на надпреварата, с 29 блокади или средно по 2,23 на двубой.

Гоцев направи и обобщение на представянето ни в Лигата на нациите. "Постигнахме програма минимум, а именно да останем в турнира и да завършим сред първите 15. Мен лично не ме удовлетворява това класиране, но с оглед подмладения ни отбор е плюс, че следващото поколение ще има възможност да играе в елита. голяма крачка назад щеше да е, ако бяхме загубили мястото си. нивото във втория ешелон е по-ниско", откровен е Гоцев.

Снимка: Lap.bg

За втори път в кариерата си той работи под ръководството на Николай Желязков. "В Баку през 2015-а отново той води отбора и се представихме доста добре. Визитката му достатъчно добре говори за качествата му. Не съм аз човекът, който ще говори за това. Подготвяме се добре и очакваме добри резултати на световното първенство", завърши националът. Припомняме, че на Европейските игри в столицата на Азербайджан "лъвовете" отстъпиха на финала на Германия с 1:3.


Гоцев тренира с "трикольорите" в Самоков. Отборът ни ще играе срещу световния шампион и един от домакините - Полша, в първия ден (26 август) на световното първенство, което ще се проведе и в Словения.