на живо

Добриана Рабаджиева пред bTV: Наказанието на руските спортисти е безсмислено и глупаво

Една от най-добрите български волейболистки продължава кариерата си в Казан

Добриана Рабаджиева дебютира за новия си отбор - "Динамо-Ак Барс" Казан, в руската Суперлига. Българката и съотборничките й допуснаха обрат и отстъпиха след драма дома на шампиона "Локомотив" Калининград с 2:3 (-20, 18, 22, -21, -12) в голямото дерби на 17-ия кръг на първенството.

"Динамо-Ак Барс" е на трето място във временното класиране с 12 победи, 5 загуби и 35 точки. Шампионките от "Локо" са втори с 14 победи, 3 загуби и 41 точки.

"Чувствам се страхотно тук. Това е може би един от най-добре организираните отбори в които съм била. Има невероятна база. Всичко, от което има нужда един състезател, го има тук. За първи път ще играя в Русия и съм много амбицирана. Успях да се видя за кратко с Пламен Константинов и Андрей Жеков. Чувствам се добре. Физически съм здрава, което е най-важното, тъй като имах сериозни проблеми с рамото миналия сезон, но сега всичко е наред", сподели за www.btvsport.bg 31-годишната посрещачка.

През първата половина на сезона тя носи екипа на "Шанхай". "Сезонът в Китай е само 4 месеца. Той приключва всяка година януари месец. След него чужденките имаме възможност да се присъединим към друг клуб".

Доби е обиколила целия свят с волейболната фланелка на гърба си - от Азербайджан до Бразилия.

"Всяка държава има своя чар. Позитивни и негативни страни. Зависи много и от това как ти сам гледаш на нещата и от коя страна искаш да ги видиш. При нас определящ фактор е това какво си спечелил през сезона. Когато един отбор е успешен, винаги позитивните емоции са много повече и негативните остават на страна.

Не мога да определя къде съм била най-щастлива. Най-запомнящи са спомените ми от Азербайджан, когато станахме световни клубни шампионки, №1 на страната, играхме финал в Шампионската лига. И в Бразилия - там станахме шампионки на Южна Америка", разказва ни Рабаджиева.

Спряла е да си прави планове, но със сигурност иска един ден да има семейство. Обича да мечтае, но плановете - не. "Гледам да се наслаждавам на момента и да го изживявам по най-пълноценен начин. Животът е пълен с изненади", допълва топ волейболистката ни.

Не можем да подминем и военната инвазия в Украйна. "Аз съм много от скоро тук и за момента не съм чула никой да споменава за войната. Решението да не се допускат руски спортисти на световната сцена е безсмислено и глупаво! Спортистите не са виновни за политическата ситуация в света и е неправилно да се смесва спортът с политиката", категорична е Добриана.