на живо

Любомир Ганев оглави Балканската волейболна асоциация

Легендата е ще бъде начело на организацията в следващите 12 месеца

bvf.bg
 

Любомир Ганев получи още едно признание в кариерата си на ръководител. Една от легендите на този спорт бе избран за президент на Балканската волейболна асоциация.

Снимка: bvf.bg

Изборът стана по време на генералната асамблея на организацията, която се проведе в Истанбул. По този начин той ще бъде човек №1 в асоциацията през следващите 12 месеца. До избора на Ганев се стигна в края на събитието, на което присъстваха президентът на Европейската волейболна конфедерация Александър Боричич и първият вицепрезидент Ренато Арена, както и всички ръководители на балканските федерации.

Снимка: bvf.bg

За мен и българския волейбол това е голяма чест. Това показва, че България се справя отлично с организацията на много волейболни събития от всякакво естество. Искам да покажем, че не само сме добри, но и непрекъснато се развиваме. Ще направя всичко възможно волейболът на Балканите да се изкачи на по-високо ниво“, отбеляза той пред официалния сайт на централата.

Снимка: bvf.bg

Така Ганев вече ще съвместява две ръководни позиции. В средата на март през 2020 година бившият диагонал бе избран да оглави Българската федерация по волейбол. Припомняме, че България ще бъде сред домакините на европейското първенство, което ще се проведе от 28 август до 16 септември това лято. Останалите домакини са Италия, Израел и Северна Македония.