live

Матей Казийски пред bTV: Тръпката от финалите никога не намалява

Един от най-добрите ни волейболисти даде интервю часове преди битката в Шампионската лига

Всеки финал е различен. Тръпката обаче не намалява, категоричен бе Матей Казийски пред bTV броени часове преди битката за трофея в Шампионската лига.

Тази вечер неговият "Тренто" ще се изправи срещу полския "Закса". Казийски и компания ще се опитат да спечелят надпреварата за четвърти път в историята на италианския клуб. 

Миналото лято Казийски се завърна в първия си италиански тим "Тренто", след като няколко сезона игра в Полша, Япония и "Калцедония" Верона.

Признава, че се е надявал на страхотно представяне с "Тренто", но класирането за финала в Шампионската лига е "надскочило всички очаквания". 

"Разбира се, надявах се да стигнем до някакъв финал. Щеше да бъде постижение, какъвто и да е той", сподели 202-сантиметровият посрещач.

"Закса" ще се бори за трофея за втора поредна година, след като миналата година победи на финала именно "Тренто" с 3:1.

"Ще бъде малко странно, тъй като и двата миналогодишни отбора са доста променени. Като клубове, нашият със сигурност иска реванш, но като състави има доста промени", добави Казийски.

Той сподели, че семейството му също е в Любляна за финала. "Това е стимул, а и те не ме разсейват, защото за щастие не са в хотела. Оставили са ме да се концентрирам изцяло за мача", каза още той.

37-годишният Казийски е пряк участник в предишните три успеха на "Тренто" във волейболната Шампионска лига - през 2009, 2010 и 2011 г.

Цялото интервю с Матей Казийски - гледайте във видеото.