на живо

Сребърните "лъвове" у дома: Няма магия, всичко е работа (ВИДЕО)

Волейнационалите се завърнаха от еврошампионата (U17) в Черна гора

Сребърните "лъвове" у дома: Няма магия, всичко е работа (ВИДЕО)

Националният отбор на България по волейбол се завърна от европейското първенство за юноши до 17 години. Треньорът Десислава Величкова и играчите изразиха задоволство от силното представяне и спечелените медали, но не скриха разочарованието си, че те са сребърни, а не златни.

"Няма магия. Всичко е работа! Добре планирана работа с помощта на БФ по волейбол и на треньорския щаб. Момчетата свършиха изключително добра работа това лято. Докато техните връстници си почиваха, те бяха по 6 часа в залата. Този труд винаги се възнаграждава.", заяви селекционерът Десислава Величкова.

"Отборът на Италия е изключително добър. Това си е традиция, вече дълги години. Изпуснахме важни моменти, а в такива мачове, като финалите, изпуснем ли определени точки, побеждава този, който има повече опит в тях. Ще си направим изводите. Надявам се следващия път мачът да е по-тежък за противника."

"Това е олицетворение на нашия труд. Адмирации към щаба и отбора, защото работихме усилено за това, което постигнахме. Приемаме това, че бяхме сред фаворитите, като успех, който се дължи на всеки един поотделно. Беше тъжно, че се класирахме на второ място.", коментира капитанът Петьо Иванов, който попадна в идеалния отбор на еврошампионата.

"Всички сме много щастливи, че стигнахме до финал на европейското. За съжаление го загубихме. Но мисля, че трудът, който положихме, ни се отблагодари. Бяхме на крачка. Надявам се следващата година да е още по-добре. Италианците бяха психически по-готови и в тънките моменти успяха да ни победят.", сподели друг национал - Жасмин Величков.