на живо

Волейболистите срещу световния вицешампион по пътя им към Париж

Полша ще бъде е най-голямото препятствие за селекцията на Пламен Константинов

Lap.bg

Българският национален отбор научи своите съперници по пътя си към олимпийските игри в Париж през 2024 година. Селекцията на Пламен Константинов намери място в група C по време на олимпийската квалификация в Китай. Това отреди тегленият днес жребий.

Компания на българите правят тимовете на Полша, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия, както и домакините от Китай. Жребият може да се счита за приемлив, тъй като най-голямата заплаха е съставът на Полша, който е настоящият световен вицешампион. Останалите съперници на „лъвовете“ изглеждат преодолими, но не трябва да бъдат подценявани.

Останалите два потока също се състоят от по 8 отбора, като там ситуацията изглежда по-сериозна. В Група А попаднаха Бразилия, Италия, Иран, Куба, Украйна, Германия, Чехия и Катар. Домакин на мачовете ще бъде „Селесао“.

В група B пък място намериха Япония, САЩ, Словения, Сърбия, Турция, Тунис, Египет и Финландия. Мачовете от този поток ще бъдат изиграни в Страната на изгряващото слънце.

Виза за френската столица ще получат първите два отбора от всяка група, играе се на принципа всеки срещу всеки. Квалификациите ще стартират на 30 септември и ще приключат на 8 октомри.