на живо

Тодор Скримов - на 34 и за първи път в България (ВИДЕО)

Гледайте документалния филм за волейболния Левски през уикенда по RING.

Тодор Скримов - на 34 и за първи път в България (ВИДЕО)

Дългогодишен национал, един от най-емблематичните за волейбола у нас, на 34 години години Тодор Скримов за първи път ще... играе в родното първенство. 

Той вече се присъедини към шампиона за изминалия сезон Левски, подписвайки 3-годишен договор. От клуба се надяват Скримов да помогне за доброто представяне на "сините" в груповата фаза на Шампионската лига, както и за развитието на младите играчи в отбора.

"За последно играх в България за Славия, но за юношите през 2006-2007 година. Така че никога не съм играл за мъжкото първенство. Нямам търпение! Имам голямо желание и се надяваме да постигнем нещо хубаво с отбора на Левски. Това, че съм бил толкова години в националния отбор, не ми гарантира нищо. Винаги, когато отиваш в ново първенство има предизвикателства и очаквания, така че се надявам да ги оправдая", заяви Скримов пред bTV.

За последно посрещачът игра за руския Динамо-ЛО. Кариерата му премина още пред тимове във Франция и Италия. 

"Левски не ме убеждаваха дълго. Вярвам, че съм на възраст, на която мога да играя на високо ниво. Необходима ми е добра подготовка и възстановяване. Смея да твърдя, че съм бил на базите на доста европейски отбори и не съм виждал нещо да се доближава до това, което са изградили тук, така че изборът беше лесен", споделя той.

Неговата цел също е да помага на младите в отбора. 

"Тези деца ще бъдат много скоро в националните отбори и ще са основни състезатели. Колкото мога, ще помогна на младите момчета и ще им дам това, което аз съм научил, и мога".

Тази вечер (15 май) Левски ще представи документалния си филм "История на бъдещето". Може да го гледате по RING на 18 и 19 май.