на живо

Футболист за 100 милиона: Нашите още са в Украйна, разказват ми всеки ден какво се случва

Мудрик излиза срещу Англия по пътя към Евро 2024

Челси плати 100 милиона, за да си осигури услугите на Михайло Мудрик. Полузащитникът все няма гол за "сините" и адаптацията му на Острова върви постепенно.

Украинският национал говори пред Sky Sports преди гостуването на родината му на Англия в мач от квалификациите за Евро 2024, припомняйки и за ситуацията в Украйна.

"Родителите ми все още са в Украйна. Всеки ден им се обаждам и ги питам за всичко, какво е положението сега, как са и всичко за това какво е положението сега в нашата страна", споделя Мудрик.

"Феновете ме приеха добре, някои ме питат за положението в Украйна. Други се притесняват за ситуацията. Благодарен съм на тези хора, които помагат на Украйна, защото това означава много."

22-годишният Мудрик сподели още, че често се шегува със сънародника си Олександър Зинченко за цвета на Лондон, а Михайло, разбира се, е категоричен: "Лондон е син!"

Феновете помнят, че украинският атакуващ футболист бе на крачка от трансфер в Арсенал, но Челси предложи по-добра сделка и спечели наддаването за подписа му.