на живо

2,31 секунди: Падна най-бързият гол в историята (ВИДЕО)

Бивш футболист на Лийдс вкара директно от началния удар

2,31 секунди: Падна най-бързият гол в историята (ВИДЕО)

Гол, който може да е най-бързият в историята на футбола, падна през уикенда в Англия. Отбеляза го бившият играч на Лийдс и Кристъл Палас Райън Хол. Той вкара директно от центъра. Топката летя в продължение на 2,31 секунди, преди да посети мрежата на слисания вратар.

Така Хол откри резултата за своя Кройдън срещу Кокфостърс (3:0) в мач от аматьорските дивизии. "Според нас това попадение е най-бързото за всички времена", написаха от клуба му в социалните мрежи и тагнаха Книгата на рекордите Гинес. Оттам обаче отговориха лаконично: Какъв хит, синко! Какъв гол! Вероятно предстои щателна проверка в архивите, преди постижението да бъде официализирано.

Науаф Ал Абед се разписа след 2,4 секунди по време на мача между Ал-Хилал и Ал-Шоала за Купата на принца на Саудитска Арабия Фейсал бин Фахад. Впоследствие обаче голът му не беше признат от ФИФА с мотива, че Ал-Хилал е пуснал твърде много футболисти под 21 години.

За най-бързо попадение претендира и шотландецът Гавин Стоукс, който вкара за 2,1 секунди в сблъсъка между Мерихил с Клайдбанк в Първа дивизия на Суперлигата на Западна Шотландия през 2017 г.