на живо

"Аз съм Шаби Алонсо и ще тренирам Ливърпул"

Тайландската полиция е по петите на онлайн измамник

"Аз съм Шаби Алонсо и ще тренирам Ливърпул"

Тайландската полиция предупреди феновете на Ливърпул срещу онлайн измамници, представящи се за мениджъра на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, за когото се смята, че ще замени Юрген Клоп начело на английския клуб това лято.

Централното бюро за разследване помоли феновете да се пазят от вирусно съобщение, публикувано в акаунт в Instagram от лице, представящо се за баска и искащо дарение от 300 бата (около 8 евро), за да му помогне да плати самолетния си билет.

"Аз съм Чаби Алонсо, ще ръководя Ливърпул през следващия сезон, но ми свършват парите за полет до Ливърпул", се казва в съобщението, написано на тайландски.

Бившият полузащитник на Ливърпул и Реал Мадрид е сред фаворитите за наследник на Клоп, който изненадващо обяви в петък, че ще напусне клуба след края на сезона.

"Феновете на Ливърпул трябва да се успокоят. Шаби все още не е мениджър, но вече има измамник в онлайн пространството", се казва в изявлението на полицията, публикувано във Facebook.

Полицията казва, че авторът на публикацията, манипулирана да изглежда, че идва от официалния акаунт на Алонсо в Instagram, е "измамник, представящ се като Шаби".

Английската Висша лига е много популярна в Тайланд, а Ливърпул е един от любимите отбори на тайландците.