на живо

Байерн изрита футболист заради подкрепа към Палестина

Феновете на тима са гневни заради отношението към Нусаир Мазрауи

Мароканският национал Нусаир Мазрауи е отстранен от тренировките на Байерн Мюнхен заради подкрепата си към Палестина. Роденият в Нидерландия защитник изрази позицията си в социалните мрежи преди няколко дни. Той пожела победа на палестинците във военния конфликт с Израел.

"Смятам, че е доста разочароващо да трябва да обяснявам вижданията си. Има ситуация, в която хиляди невинни хора биват убивани. Моята позиция е такава, че ще работя за мир", обясни роденият в Нидерландия защитник.

След завръщането си от паузата за националните отбори той се срещна с ръководството на клуба, а след това беше отстранен от първия тим. По информация на вестник BILD Мазрауи ще бъде освободен или продаден през следващия трансферен прозорец.

Феновете на Байерн реагираха остро в социалните мрежи. Те обвиняват клуба в лицемерие и припомнят как преди няколко седмици е изразена готовност за връщането на Жером Боатенг, който е осъден за домашно насилие. Сделката не стана факт именно заради натиск от запалянковците.

През настоящия сезон Нусаир има 9 мача за баварците. Заради изразената му позиция депутати от Бундестага поискаха депортацията му. Това обаче не е възможно, защото той не е извършил престъпление, уточни министърът на вътрешните работи на Бавария Йоаким Херман.