на живо

Бащата на Неймар: Бог ти даде изпитания, за да възкръснеш

Футболът ще те очаква, написа той след кошмарната контузия

Бащата на Неймар: Бог ти даде изпитания, за да възкръснеш
 

Бащата на Неймар написа трогателни думи в социалните мрежи, след като стана ясно, че звездата на Бразилия е получил една от най-тежките контузии във футбола - скъсани кръстни връзки и менискус на коляното.

"Сега знам защо Саудитска Арабия и Ал Хилал. Бог вече знаеше, че трябва да отдели зърното от плявата... Не знам какво да ти кажа, да те утеша или да намеря точните думи за този момент. Сине, ако можех, щях да си сменя местата с теб, заради теб и сестра ти бих дал живота си, за да не гледам как страдаш."

"Бог ви е дал няколко изпитания в живота, така че в крайна сметка да възкръснете. Знакът на Исус на челото ни носи безброй битки и появата на хитри врагове, чакащи да бъдат победени или на бойното поле, или извън него. Сега противниците се хранят с този момент."

"Това отворено писмо не е за теб, синко, защото вече ти казах всичко, което трябва да знаеш. Духовно това писмо е важно и аз знам с кого се борим в тези изпитания."

"Декларирам, че Бог ме е възнаградил да бъда твой баща, твой ментор, твой приятел, а не мениджър, защото това е нашата съдба, повярвай ми отново, ние ще се измъкнем от това, както винаги сме правили. Ние сме там, където трябва да бъдем, повярвайте ми... Нашето семейство, приятели, настоящият ти клуб и национален отбор и футболът ще те очакват!“, написа Нейма-старши.

Снимка: Getty Images

Звездата на "Селесао" и саудитския Ал Хилал се контузи при загубата с 0:2 от Уругвай в световна квалификация. 31-годишният нападател ще бъде извън терените за минимум 6 месеца. Очаква се пълното му възстановяване да отнеме между 7 и 9.