на живо

Беше капитан на Ливърпул, после стана муле

Братът на Джейми Касиди е Ел Чапо на Европа

Бившият талант и капитан на Ливърпул Джейми Касиди беше осъден на 13 години и три месеца затвор, след като призна, че е продавал наркотици и е изкарал милиони.

46-годишният Касиди е роден в Ливърпул и е израснал с юношите на легендарния клуб заедно с Майкъл Оуен и Стивън Джерард, но за разлика от тях двамата не направи кариера заради контузии - първо разкъсани връзки на коляното, а след това счупи крак.

Снимка: iStock

Играл е също за Кеймбридж Юнайтед, Кеймбридж Сити и Нортуич.

Според Sky News Джейми е бил въвлечен в ада на наркотиците от по-големия си брат Джонатан, на 50 години, който е смятан за Ел Чапо на Европа.
Мозъкът на цялата операция е именно братът на футболиста, а заедно с тях е осъден и 51-годишният Насар Ахмед, който е отговарял за "прането на пари".

Според информация на британските медии те са внасяли кокаин от Южна Америка в Англия през Амстердам, като за период от три месеца са успели да "обърнат" 35 милиона евро.

Делото се точи от 2020 г.

Групата е разпространявала дрогата основно по улиците на този, но и в други градове на Острова.

Пратките са били скрити в специални превозни средства и са пристигнали през Нидерландия от Бразилия, Колумбия, Еквадор и Боливия. Джейми бил муле в схемата за територията на Англия и Шотландия.

Прокурорът заяви по време на процеса, че Касиди е бил един от ключовите играчи в схемата за трафик на дрога и преди да бъдат арестувани през 2020 г. с брат му са спечелили около 30 милиона евро от незаконната си дейност.