на живо

Битката за Португалия - тази вечер, 22:15 ч., пряко по RING

Порто гостува на Бенфика с жажда за реванш

Битката за Португалия - тази вечер, 22:15 ч., пряко по RING
 

Футболисти на обща стойност 630 млн. евро излизат в голямото дерби на Португалия тази вечер. Струващите близо 350 млн. евро звезди на Бенфика приемат Порто - отбор, който се оценява на над 280 млн. евро.

65 000 зрители ще бъдат в трибуните на Ещадио да Луж в Лисабон, а сблъсъка може да гледате у нас единствено в ефира на телевизия RING от 22:15 ч.

Месец след като Порто загуби от Бенфика в болезнен финал за Суперкупата на Португалия, сега "драконите" са жадни за реванш. Порто обаче трябва да извади свръхсили, защото довечера ще играе без трима титуляри, включително и капитанът Пепе.

Един българин, свързан с историята на Бенфика - треньорът на Черно море Илиан Илиев, е убеден, че бившият му клуб е фаворит:

"Миналата година Порто победиха и в двата мача, като във втория спечелиха на Луж. За малко да изпуснат сигурна титла. Мисля, че този път няма да допуснат такава грешка. И в двата отбора няма много промени."

Първият съдийски сигнал на Бенфика - Порто ще прозвучи точно в 22:15 ч. тази вечер, а единствено телевизия RING ще излъчи пряко дербито.

Кой ще бъде повелителят на футболна Португалия? Отговорът - в каналите на bTV Media Group.