на живо

Бивш шеф на "Барса": Разбрах защо в затвора раздават презервативи и вазелин (ВИДЕО)

Сандро Росел с разказ за своите кошмарни 645 зад решетките

Бившият президент на "Барселона" Сандро Росел прекара 645 дни зад решетките, въпреки че по-късно беше оправдан за предполагаемото си престъпление. Той разказа шокиращи подробности за престоя си в ареста.

"Заплашваха ме няколко пъти. Искаха да ме пребият - от една страна защото съм бил шеф на "Барса", а от друга - защото съм каталунец. Случи ми се веднъж в Мадрид и веднъж в Барселона, но и двата пъти ме защитиха други затворници", сподели Росел.

"В Барселона се сприятелих с един циганин - луд фен на "Барселона". Именно той ми помогна, когато друг циганин ме заплаши и поиска да му плащам, за да не ме пребие. В Мадрид пък ме защитаваха най-вече колумбийците".

За почти двете години в затвора бизнесменът става свидетел на безброй сбивания и дори намушкване с нож. Можел е да вижда семейството си два пъти месечно, а разменната монета зад решетките са цигарите.

"Плаках няколко пъти. Когато влезеш в затвора, ти дават презервативи и вазелин. Питаш се защо. Е, бързо разбираш защо. Да, там има много хомосексуални отношения. Дори и с мъже, които не са хомосексуалисти."

Според Росел при ареста в къщата му са подхвърлени 5000 евро. "Дойдоха десетки полицаи със съдебна заповед заради документи на моята компания отпреди 12 години. Мислех, че халюцинирам. Отведоха ме в управлението, а след това - в Мадрид. Новината беше, че в дома ми са открити огромни суми. Веднага разбрах, че ще ме преследват до дупка."

Прокуратурата му повдига 6 обвинения, включително за търговия с човешки органи. "Оправдаха ме по 5 от обвиненията, остана само едно", допълва Росел.

Тагове:

@