на живо

Бракониер от Рила ще пази капитанката на Англия

Футболистката не го познава лично, но търси контакт

Капитанката на английския нациионален отбор по футбол Лия Уилямсън направи любопитен избор. Тя се спря на Беър Грилс за свой закрилник.

Звездата на Арсенал се завърна на терена след тежка травма и даде серия от интервюта за водещите телевизионни канали на Острова. Най-интересно бе това пред Би Би Си.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BBC SPORT (@bbcsport)

"Кого ще извикам, ако има проблем? Беър Грилс!", каза блондинката. Тя призна, че не го познава лично и тепърва ще търси телефонния му номер. Имала обаче надежда, че ще се свърже с него в социалните мрежи.

Беър Грилс е популярен в световен мащаб, но се прочу у нас, след като се къпа в Рилските езера и хапна жабешки бутчета. Тази издънка струва на спеца по оцеляване в дивата природа 10 хил. лв. Той плати глобата, за да може да снима в България и за в бъдеще.

26-годишната Уилямсън, която действа като полузащитник или централен бранител, прекара цялата си кариера досега само в Арсенал. Има 8 гола в 136 мача за "артилеристите" от 2014 г. насам.

Тя е първенец на Англия от сезон 2018/2019 и носител на Купата на страната през 2015, 2018 и 2023 г. Уилямсън стана европейска шампионка през 2022-та, спечели и трофея "Финалисима" на следващата година.