на живо

Буфон vs. Фабрегас: Общо на 80 години, но все още в играта

Къде и защо двамата отново се изправиха един срещу друг?

Мачът от второто ниво на италианския футбол между Комо и Парма едва ли би провлякъл вниманието, ако не беше срещата на двамата капитани в центъра преди първия съдийски сигнал. Лентата на домакините е поверена на Сеск Фабрегас (35), а тази на гостите - на Джанлуиджи Буфон (45). Общата възраст на двамата е 80 години, но въпреки това те още са на футболния терен.

Отборът на Фабрегас се наложи с 2:0. Самият Сеск беше заменен принудително още в края на първото полувреме. А неостаряващият Буфон остана на вратата до самия край.

Испанецът премина в Комо преди началото на сезона. А първите му думи бяха: "В досегашната си кариера вече съм вкарвал два пъти на Джиджи. Защо да не го направя трети път?"

Отговорът не закъсня. "За мен е огромна чест да го видя отново, при това на терена. Добре дошъл в Италия, шампионе! Но да видим дали ще успееш да ми вкараш пак".

На Евро 2008 именно Фабрегас отбеляза решаваща дузпа във вратата на Буфон. На Евро 2012 двамата се изправиха един срещу друг във финала. И испанецът отново триумфира. 

Тагове:

@