на живо

Чудовищно: Фенове се изгавриха с починало от рак дете

Шефилд Уензди и полицията издирват двамата безсърдечни мъже

Човешкото падение не познава граници. Това за пореден път стана ясно по време на мача от второто ниво на английския футбол между Шефилд Уензди и Съндърланд.

Шокиращи снимки показват как двама фенове на Шефилд Уензди на трибуните се смеят, докато единият държи снимка на дете, трагично починало от рак през 2017 година. От клуба обявиха, че разследват инцидента и се извиниха както на всички привърженици на Съндърланд, така и на близките на малкия Брадли Лоуъри.

6-годишният почитател на Съндърланд завладя сърцата на цялата нация със смелата си борба с болестта. Той установи и специална връзка с  Джърмейн Дефо, докато английският национал носеше фланелката на клуба.

През юни 2017 г. футболистът и момчето излязоха заедно на терена под аплодисментите на десетки хиляди по трибуните. Дефо призна, че сърцето му е било разбито на хиляди парчета, когато е научил, че на малчугана му остават броени седмици живот.

Чудовищната снимка се появи в социалните мрежи и предизвика изключително остри реакции. От Шефилд Уензди обявиха, че провеждат разследване съвместно с полицията в Южен Йоркшир.

"Категорично осъждаме това възмутително достойно за съжаление поведение. Можем само да се извиним за несъмненото страдание, причинено на семейството и приятелите на Брадли". От полицията призоваха за съдействие за установяване на самоличността на двамата мъже.